Ook de tweede topper van de dag levert geen winnaar op, Genk en Antwerp gelijk

Ook de tweede topper van de dag levert geen winnaar op, Genk en Antwerp gelijk

24-02-2019 19:52 Laatste update: 20:03
9

Ook de tweede topper van zondag eindigde op een gelijkspel. In de Luminus Arena eindigde KRC Genk - Royal Antwerp zoals de match begon met 0-0 op het scorebord. 

Clement rekende opnieuw op Pozuelo. Maandag mag de Spanjaard weer praten over een transfer naar Toronto. Verder voerde Clement ten opzichte van donderdag twee wissels door. Aidoo en Ndongala kwamen weer in de ploeg. Lucemi en Ito verdwenen uit de basis. Bij Antwerp had Bölöni ééén verrassing in petto. De Roemeen liet Hairemans starten. Rodrigues was het slachtoffer van dienst.

Al in de eerste minuut kreeg Antwerp de kans om op voorsprong te komen, maar Genk kwam met de schrik vrij. Op de eerste goede kans van de thuisploeg was het een kwartier wachten. Heynen besloot hoog over. Daarna nam Antwerp weer over. Yatabaré besloot op Vukovic. Even later deed Owusu dat ook. Aan de andere kant onderscheidde Bolat zich ook twee keer. De ex-Genkie hield Dewaest en Ndongala van een treffer.

Na de pauze nam Antwerp het heft in handen. Genk leek wat last te hebben van de match van donderdag. Clement wisselde zelfs Trossard en bracht Ito in de ploeg. De Japanner liet van dichtbij na om de matchwinnaar te worden. Al moet gezegd dat Van Damme het hem moeilijk maakte. Antwerp had daarvoor al drie goede kansen gehad, maar liet deze ook onbenut. Naar mate de match vorderde, stapelde de fouten zich almaar meer op. De weg naar de goal werd dan ook niet gevonden in het slot van de partij.