Spektakel op de Freethiel, KVK verslaat Waasland-Beveren in match met acht goals

23-02-2019 21:29 Laatste update: 24-02-2019 09:32
1

Waasland-Beveren is nog altijd niet mathematisch gered. Zaterdag verloren de Waaslanders op eigen bodem met 2-6 van KV Kortrijk.

Indien Waasland-Beveren won, was het zeker van de redding. De thuisploeg trok daarom meteen ten aanval. Stojanovic scoorde al vroeg, maar stond buitenspel. Het feest ging dus niet door. Kortrijk had meer geluk. Bij de eerste echte goede kans na twintig minuten nam Kumordzi  met een gekraakt schot Debaty te grazen. Vijf minuten later verdubbelde Rolland de score.

Dure strafschopmisser
In het begin van de tweede helft leek de match te kantelen. Met een vrije trap bracht Vanzo de thuisploeg terug in de match. Meteen na de 1-2 kreeg de thuisploeg dé kans om weer gelijk te komen, maar Forte schoot een strafschop tegen de lat. Dat zou later een hele dure misser blijken.

Doelpuntenkermis
Op het uur maakte Koita er 1-3 van. Enkele minuten later was Stojanovic weer aan het feest en bij de 1-4 bleef het niet. De Sart maakte de vijf treffers van de Kerels. Was dat het dan qua goals op de Freethiel? Helemaal niet! Milosevic prikte nog tegen voor Waasland-Beveren. Het slotakkoord was tot slot voor Chevalier. De Fransman zette de 2-6 eindstand op het bord.