Titelmatch tegen Anderlecht speelt nog door het hoofd: Graag opnieuw spelen

Titelmatch tegen Anderlecht speelt nog door het hoofd: "Graag opnieuw spelen"

23-02-2019 11:16
1

Davy De fauw is op zijn 37e nog lang niet versleten. Zaterdagavond staat de verdediger van Zulte Waregem voor een mijlpaal. Tegen KAS Eupen speelt hij zijn 200e match voor Essevee. Van zijn 199 vorige matchen wil De fauw er graag ééntje herspelen, de titelmatch op RSC Anderlecht.

Het was 19 mei 2013. Zulte Waregem speelde in Brussel een kampioenenmatch. Won Essevee op de slotspeeldag van Anderlecht dan mocht de club de titel vieren. In het Constant Vanden Stockstadion kwam het op voorsprong, maar drie minuten later dwarrelde een vrije trap van Lucas Biglia in doel. Bij de 1-1 zou het blijven en Anderlecht mocht de titel vieren.

"Het hele seizoen groeiden we naar die climax toe. Kampioen worden met Zulte Waregem: het was uniek geweest. Het moment dat we op 0-1 kwamen zal me voor altijd bijblijven. Mbaye en ik pakten elkaar vasten, keken naar elkaar en dachten: 'Fuck, wat gebeurt hier allemaal?'", aldus De fauw in Het Laatste Nieuws.

"Ik kreeg de tranen al in mijn ogen. Nu nog krijg ik kippenvel wanneer ik eraan terugdenk. Als ik één match kon opnieuw spelen in mijn carrière zou het die zijn. Maar dan wel met een happy end."

Lees ookZulte Waregem wil banden met fans verstevigen: 'Elke drie maanden overleg'