Nieuwe actie: Anderlecht gaat rijgedrag van drie spelers controleren

Nieuwe actie: Anderlecht gaat rijgedrag van drie spelers controleren

19-02-2019 12:15
10

Anderlecht wil zich in de toekomst meer inzetten voor verkeersveiligheid. Het doet dan ook mee aan een campagne van verzekeraar Allianz. Het rijgedrag van Alexis Saelemaekers, James Lawrence en Ellias Cobbaut wordt de komende zes weken met argusogen bekeken.

Profvoetballers komen regelmatig in het nieuws met verkeersovertredingen. Anderlecht wil de komende weken zien welke van de drie spelers het veiligst kan rijden. "De winnaar krijgt een bladgouden stuur en een gepersonaliseerde parkeerplaats", aldus voorzitter Marc Coucke in Het Nieuwsblad.

De app gaat alles meten, onder meer ook snelheid, remgedrag, wegomstandig­heden en gebruik van de telefoon. "Als club vind ik het belangrijk dat we ons steentje bijdragen aan projecten die het voetbal overstijgen. Verkeersveiligheid is een maatschappelijk thema dat ik altijd belangrijk heb gevonden. Vooral omdat verkeersslachtoffers vaak jonge mensen zijn."

De keuze voor Saelemaekers, Lawrence en Cobbaut is weloverwogen. "Drie jongens met karakter op het veld. Ik ben benieuwd hoe dat zich vertaalt achter het stuur."

Gratis verzekering
Ook de fans van Anderlecht kunnen er iets aan verdienen als ze de app van Allianz installeren. "Zij kunnen een jaar gratis autoverzekering winnen bij Allianz en maken ook kans op een super-viparrangement tijdens een wedstrijd. We zijn overtuigd dat we met deze actie een invloed kunnen hebben op het rijgedrag van onze supporters en de verkeersstatistieken in het algemeen."