De Witte maant boze Gent-fans tot kalmte: ''Er is een oplossing''

De Witte maant boze Gent-fans tot kalmte: ''Er is een oplossing''

Gepubliceerd: dinsdag 19 februari 2019 om 15:48di 19-02-2019 om 15:48

KAA Gent speelt in mei de finale van de Croky Cup tegen KV Mechelen, maar er is al heel wat commotie ontstaan over de ticketing. Per supportersclub zouden er amper veertien losse tickets worden verdeeld, wat al leidde tot protest op de Freethiel.

De ticketverkoop zou gekoppeld worden aan die voor play-offabonnementen. Dat zorgt voor heel wat wrevel. In de loop van de week zou KAA Gent overleg plegen met de supporters, zo weet Het Laatste Nieuws. 

De club geeft aan dat er een aantal misverstanden zou ontstaan bij de ticketverkoop, die te wijten zijn aan gebrekkige communicatie. Een gesprek met vertegenwoordigers van de supportersfederatie moet dat gaan oplossen. 

Afgelopen zaterdag riepen de bezoekende fans op om pas na tien minuten het vak binnen te gaan. Die oproep werd door bijna iedereen gevolgd. Er werd daarnaast ook een spandoek gebruikt met het opschrift 'stil hé, zonder supportersclubs'.

Update 15.48: Voorzitter Ivan De Witte heeft bij Sporza de onrust gecounterd. "Er is een oplossing en we zullen die op korte tijd communiceren'', klinkt het. De Witte lichtte al een tip van de sluier. ''Het komt erop neer dat we een bepaald contingent tickets toegewezen worden en dat dit contingent op zeer transparante wijze zal verdeeld worden. In hoofdzaak aan de abonnementhouders.''

De Witte beweert dat het allemaal om miscommunicatie gaat. ''Veel van het ongenoegen komt voor uit ofwel een miscommunicatie van onze kant of een verkeerde begrip van de supporterskant. Dit komt wel in orde'', besluit de preses.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws