Louwagie jaagt eigen fans in het harnas: Onrustwekkende situatie

Louwagie jaagt eigen fans in het harnas: "Onrustwekkende situatie"

18-02-2019 12:21
12

Het bezoekersvak van KAA Gent bleef zaterdag tien minuten leeg op de Freethiel. De fans protesteerden tegen een onpopulaire beslissing van Michel Louwagie. Die geeft voor de bekerfinale voorrang aan fans die een abonnement kopen voor de Play-Offs.

Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine vindt dat een rare zet. "Vreemd dat ervaren bestuurders zoals Michel Louwagie op die manier communiceren en beslissen. Vandaag gaan ze dat herbekijken, liet het bestuur al weten. Ik ben benieuwd, want op de Freethiel kwamen de meegereisde Gentsupporters uit protest pas tien minuten na de aftrap opdagen."

Louwagie is in de fout gegaan, vindt Sys. "De situatie bij de Buffalo's is toch een beetje onrustwekkend: je dreigt je eigen aanhang tegen je in het harnas te jagen en op het veld blijft de ploeg te grillig presteren. Jess Thorup lijkt de boel nochtans goed onder controle te hebben, en toch weten die spelers die focus niet te behouden. Verlies in Moeskroen, in Beveren: dan scheelt er iets met de instelling van de spelers."

Play-Off 1 halen zou veel kunnen oplossen. "Het zou helemaal niet oké zijn om met dit potentieel naast Play-Off 1 te grijpen, zelfs al haal je dan misschien een prijs binnen met de Beker van België. Maar pas op, ook die moet nog gespeeld worden, tegen KV Mechelen ben je niet zomaar gewonnen. Gent heeft het potentieel van een topclub - de organisatie, de accommodatie, het budget, de spelers -, maar je stelt vast dat ze nog steeds zoekende zijn."