OPSTELLING: Drie wissels bij Club, geen Pozuelo maar enorme verrassing bij Genk

OPSTELLING: Drie wissels bij Club, geen Pozuelo maar enorme verrassing bij Genk

17-02-2019 13:31 Laatste update: 13:44
6

Dé topper van de 26e speeldag is Club Brugge-KRC Genk. De nummer twee tegen de nummer één van het klassement. Beide clubs starten met drie nieuwe basiskrachten vergelijken met hun Europese optreden van donderdag.

Club Brugge hoopt de kloof tussen Genk te dichten. Momenteel bedraagt het verschil elf punten. Afgelopen twee speeldagen speelde Blauw-Zwart telkens gelijk. De wisselvalligheid is een constante dit seizoen.

In vergelijking met de 2-1 zege op FC Salzburg staan er drie nieuwe namen aan de aftrap. Soyfan Amrabat en Dion Cools zijn zoals verwacht gepasseerd na hun zwakke optreden. Benoît Poulain en Krepin Diatta zijn net als donderdag hun vervanger. Emmanuel Dennis is geschorst bij Club, waardoor Clinton Mata in de ploeg komt.

KRC Genk wil Play-Off I ingaan met een zo groot mogelijke voorsprong. Het puntenaantal wordt gehalveerd. De Limburgers kennen een zwaar schema. Afgelopen speeldag won het de topper van Standard en midweeks trad het aan tegen Slavia Praag (0-0).

Ondanks zijn ijzersterke invalbeurt neemt Alejandro Pozuelo andermaals plaats op de bank. Er is wel een zeer verwachte basisplaats voor Marcus Ingvartsen, die dit seizoen pas 31 minuten in actie kwam in competitieverband. Ook Jere Uronen en Josep Paintsil starten vanaf het begin.

Eerder op het seizoen speelde KRC Genk 1-1 gelijk tegen Club Brugge. Lambrechts moet de topper in goede banen leiden.