Gent in grote problemen, Waasland-Beveren neemt optie op behoud

16-02-2019 22:11 Laatste update: 22:31
25

Waasland-Beveren heeft zaterdag een gouden zaak gedaan met het oog op het behoud. Het versloeg KAA Gent met 2-1. De Buffalo's moeten door de nederlaag nog meer vrezen dat ze Play-Off 1 niet halen.

Met de zege eerder op zaterdag van Charleroi mocht Gent geen punten verliezen op de Freethiel, maar die boodschap hadden de troepen van Thorup niet volledig begrepen.

Zonder Gent-fans in het uitvak in het begin van de match wegens protest kon alleen Sorloth voor gevaar zorgen. Maar het vizier van de huurling stond helemaal niet scherp. De Noor miste drie kansen en dat brak Gent zuur op. De jarige Caufriez kon na een corner Waasland-Beveren op voorsprong brengen na 37 minuten. Caufriez had trouwens geluk dat hij na een charge op Dejaegere mocht blijven staan.

In de tweede helft kon Gent heel lang geen vuist maken. Waasland-Beveren hield simpel stand en kon via een strafschop uitlopen tot 2-0. Forte verschalkte Kaminski. Op vijf minuten van het einde werd het toch nog spannend. Caufriez kreeg toch nog rood (twee keer geel) en Kvilitaia maakte op aangeven van Dompé de 2-1. Gent ging in de extra tijd nog tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker, maar Roef werd niet meer geklopt.

Met nog vier speeldagen te gaan telt Waasland-Beveren acht punten meer dan Lokeren, de laatste in de stand. Anderlecht kan zondag uitlopen op Gent. Paars-wit brengt een bezoek aan Antwerp.