Wolfsburg trekt aan het langste eind, ook Hoffenheim en Leipzig winnen

16-02-2019 17:39

VfL Wolfsburg heeft zich zaterdagmiddag herpakt na de 3-3 remise van vorige week tegen SC Freiburg. Die Wölfe wonnen met 3-0 van 1. FSV Mainz.

Wolfsburg - Mainz 3-0
Wolfsburg gaf vorige week tegen Freiburg in de slotfase de overwinning weg, maar kwam tegen Mainz niet in de problemen. Al na vier minuten kwam de thuisploeg op 1-0 door Maximilian Arnold, die met links prachtig raak schoot vanaf een meter of twintig. Wolfsburg worstelde daarna lang met Mainz, dat in de wedstrijd bleef.

Na wat kansen te hebben gemist trok Wolfsburg de wedstrijd in de slotfase naar zich toe. Na inmenging van de VAR kreeg de ploeg een strafschop, die benut werd door Weghorst: 2-0. De eindstand werd bepaald op 3-0 dankzij Robin Knoche. De verdediger was net iets sneller dan zijn bewakers en schoot van dichtbij de beslissende treffer binnen.

Wolfsburg klimt naar plek vijf in de Bundesliga en heeft 35 punten. De achterstand op nummer vier RB Leipzig is zes punten en de voorsprong op Eintracht Frankfurt twee punten.

Stuttgart - Leipzig 1-3
RB Leipzig boekt een zakelijke overwinning op laagvlieger Vfb Stuttgart: 1-3. Yussuf Poulsen maakte er razendsnel 0-1 van voor Leipzig, maar die voorsprong werd ongedaan gemaakt door een benutte strafschop van Steven Zuber. Stuttgart had na de aantrekkelijke openingsfase het betere van het spel, maar kon niet profiteren van het slappe Leipzig. Ozan Kabak kreeg in de blessuretijd van de eerste helft nog een grote kans om Stuttgart op voorsprong te koppen.

Ook in de beginfase van de tweede helft was Stuttgart beter, maar Marcel Sabitzer maakte er in de 68e minuut op schitterende wijze 1-2 van voor Leipzig door een vrije trap in de kruising te jagen. Niet veel later maakte Poulsen zijn tweede voor Leipzig, waardoor de wedstrijd beslist was.

Hoffenheim - Hannover 3-0
Bij TSG Hoffenheim ging het in bepaalde gedeeltes van de wedstrijd redelijk vanzelf. Via Joelinton en Ishak Belfodil stond er al na veertien minuten een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord. Hannover liet zich echter niet uit het veld slaan en zocht naar de aansluitingstreffer. Dat leverde nog voor de rust kansen op, die niet werden benut.

In de tweede helft was het wachten op de genadeklap van Hoffenheim, die lang op zich liet wachten. Pas tien minuten voor tijd wist de thuisploeg de wedstrijd in het slot te gooien. Kerem Demirbay deed dat met een geplaatst schot van buiten de zestien. Hoffenheim blijft op de negende plek staan. Hannover staat zeventiende.