Vanhaezebrouck weerde terugkeer van Mbokani bij Anderlecht: Versleten

Vanhaezebrouck weerde terugkeer van Mbokani bij Anderlecht: "Versleten"

16-02-2019 08:34
11

Dieumerci Mbokani mag zondag met Antwerp zijn ex-club RSC Anderlecht ontvangen. Dit seizoen is hij één van de sterkhouders bij Antwerp, maar dat kon hij even goed bij Anderlecht geworden zijn.

Zo onthult makelaar Fabio Baglio in Het Nieuwsblad dat ook Anderlecht de Congolees afgelopen zomer kon overnemen. "Ik heb Dieu toen overal aangeboden. In het buitenland, maar ook bij elke ploeg in België en dus zeker bij Anderlecht. Maar net zoals vele andere clubs weigerden ze", zegt Baglio.

Eén man leek niet overtuigd van Mbokani. "Volgens Luc Devroe vond coach Hein Vanhaezebrouck mijn speler een aflopend verhaal. Mbokani was volgens Anderlecht versleten, maar kijk nu naar Dieu", geeft Baglio aan.

Vanhaezebrouck is vertrokken, maar Mbokani heeft ook geen revanchegevoelens tegenover Anderlecht. "Dieu verwijt Anderlecht niets. Hij is niet ondankbaar en wil dit weekend niet per se revanche nemen. Hij is gewoon extra gemotiveerd. Tegen zijn ex-clubs is Mbokani nog hongeriger dan tegen pakweg Lokeren of STVV", besluit de makelaar van de spits.