'Van kwaad naar erger: Pozuelo dreigt met contractbreuk bij Genk'

'Van kwaad naar erger: Pozuelo dreigt met contractbreuk bij Genk'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 12:44ma 11-02-2019 om 12:44

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 13:13ma 11-02-2019 om 13:13

Alejandro Pozuelo is met zijn hoofd duidelijk bij een transfer. Meer nog: volgens Het Laatste Nieuws wil hij daar alles voor doen. Zelfs contractbreuk plegen zou een optie zijn.

Pozuelo en zijn entourage zouden de bruggen met Racing Genk nu helemaal opblazen. Hij dreigt met contractbreuk als KRC Genk hem niet laat gaan. Volgens zijn juridische team is de opstapclausule van acht miljoen euro nooit officieel geschrapt, ook niet toen hij een nieuw contract tekende.

Pozuelo zou nu zijn contract eenzijdig verbreken met de zogeheten Wet van 78. Genk krijgt dan geen transfersom, maar wel een schadevergoeding. Die zou echter maar twee miljoen euro zijn.

Opvallend genoeg is een transfer naar FC Toronto dan wel uitgesloten, want clubs uit de MLS mogen geen spelers aannemen die contractbreuk hebben gepleegd. Waarschijnlijk wordt het dan dus China voor Pozuelo.

Statement van Genk
Genk liet zelf via de website al weten dat het Pozuelo absoluut niet wil laten gaan. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Genk in aanraking komt met die befaamde Wet van 78. In 2006 dreigde ook Steven Defour met die wet, waarna hij een transfer naar Standard kon afdwingen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws