De Boeck laat zich uit over ontslag Mujangi Bia: ''Zoiets nog nooit meegemaakt''

De Boeck laat zich uit over ontslag Mujangi Bia: ''Zoiets nog nooit meegemaakt''

07-02-2019 16:41 Laatste update: 16:47
6

KSC Lokeren maakte dinsdag uit het niets bekend dat het Geoffrey Mujangi Bia per direct had ontslagen. Een dag later kwam naar buiten dat de flankspeler een stoel naar de trainingsstaf zou hebben hebben. Trainer Glen De Boeck reageerde donderdag voor het eerst op het bizarre incident.

''Er is een incident geweest, ik heb dat gemeld aan de club en die heeft een beslissing genomen'', tekende Het Nieuwsblad de uitleg van De Boeck op. De ex-Rode Duivel zegt niet geschrokken te zijn. ''Ik zit 27 jaar in het voetbal. Ik verschiet van niets meer. Ik heb me zelfs niet kwaad of druk gemaakt. Integendeel, ik heb die stoel gewoon terug op zijn plaats gezet.''

De Boeck was wel verbijsterd door de boosheid bij Mujangi Bia. ''Ik heb al veel gezien, maar zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt. Er was ook totaal geen aanleiding om zo te reageren'', aldus de oefenmeester van de rode lantaarn.

Lokeren had na het voorval geen andere keuze dan Mujangi Bia zijn C4 te geven. ''Een voetballer zoals Mujangi Bia heeft intrinsiek de kwaliteiten om bij Lokeren of eender welke ploeg te spelen. Alleen is voetbal meer dan alleen talent. Het heeft ook met werkethiek, drive en mentaliteit te maken. Als al die factoren niet zijn zoals ze moeten zijn, heb je een probleem'', besluit De Boeck.