Gouden Schoen Vanaken schreeuwt het uit: Dit was zeker een penalty

Gouden Schoen Vanaken schreeuwt het uit: "Dit was zeker een penalty"

03-02-2019 21:27
17

Bij Club Brugge was men niet te spreken over de wedstrijdleiding. Zo vonden de Bruggelingen dat ze op zijn minst een strafschop verdienden na een duidelijke charge van Birger Verstraete aan het adres van Hans Vanaken.

"Dit was zeker een penalty", zegt Vanaken op de clubsite. "Ik heb de beelden daarnet nog eens bekeken en volgens mij was er geen twijfel mogelijk. Alleen de ref of de VAR hebben het blijkbaar anders gezien." Naast de gemiste strafschop, zag hij nog een fout van de wedstrijdleiding. "Over de rode kaart van Dennis kan ook wel veel gezegd worden", klinkt het.

Toch weet Vanaken dat het niet alleen daaraan lag dat Club Brugge niet wist te winnen. "Over de wedstrijd zelf denk ik dat we opnieuw te weinig efficiënt zijn, net zoals twee weken geleden tegen Charleroi. Ietsje accurater zijn voor doel en dan zouden we hier met een ‘big smile’ staan. Ik ontken niet dat het inderdaad wat stroef loopt bij ons, maar er is maar één manier om dat op te lossen: hard blijven werken en in onszelf blijven geloven", besluit hij.