'Vleugelbacks van Genk hebben keuze gemaakt: ene blijft, andere vertrekt'

'Vleugelbacks van Genk hebben keuze gemaakt: ene blijft, andere vertrekt'

31-01-2019 08:03
6

Bij KRC Genk kijkt men reikhalzend uit naar middernacht. Dan sluit de transfermarkt en is de koploper van de Jupiler Pro League pas echt verzekerd dat het geen sterkhouder ziet vertrekken. Joakim Maehle blijft hoe dan ook aan boord.

De rechtsback is één van de raspaardjes van Genk en wekte de voorbije weken interesse op van heel wat clubs. Het Engelse Southampton FC was de meest recente kandidaat-overnemer. The Saints wilden zelfs 11,5 miljoen euro op tafel leggen voor Maehle, maar Genk heeft dat aanbod geweigerd. Nu is de storm gaan liggen, meldt Het Belang van Limburg. Maehle blijft dan ook in Limburg.

Wie wél andere oorden opzoekt, is een andere Genkse vleugelverdediger, Bojan Nastic. De Bosniër fungeert voornamelijk als doublure en zelfs in die rol kon hij Philippe Clement nooit helemaal overtuigen. KV Oostende denkt dat het Nastic wel kan gebruiken. De ploeg van Gert Verheyen zal de Genkenaar tot het einde van het seizoen huren. Op de slotdag van de mercato worden de laatste details afgehandeld.