Vanaken en Vormer hebben vizier helemaal gericht op Genk: Een belangrijke maand

Vanaken en Vormer hebben vizier helemaal gericht op Genk: "Een belangrijke maand"

28-01-2019 08:03
4

De titelstrijd is nog niet voorbij. Na de nederlaag van Genk en de overwinning van Club Brugge is de achterstand weer 'maar' zeven punten voor Blauw-Zwart. Hans Vanaken en Ruud Vormer doen er alles aan om die achterstand nog te verkleinen.

"We waren héél verrast door de zege van Moeskroen in Genk, maar dat waren zij ook toen wij van Charleroi verloren", zegt Vanaken in Het Laatste Nieuws. "Voor ons was het van moeten en we hebben gedaan wat we moesten doen."

Vanaken weet dat de voorsprong echter nog niet helemaal geslonken is. "Nu is het zaak om ook de volgende matchen te winnen. Het wordt een belangrijke maand. Als Genk dan verliest, zo veel te beter. Wij zijn verplicht om te profiteren als zij niet kunnen winnen. Tien punten, dat verschil was veel te groot."

'Lekker doorgaan'
Het seizoen is nog niet voorbij, zo oordeelt Vormer. "Wat een spelletje, hé, dat voetbal. Ik geniet er wel van. Wij gaan lekker door en zien wel wat het wordt. Neen, we waren niet geprikkeld door die tienpuntenkloof. Wel was die té groot en hadden we geluk dat Genk verloor", zegt de Nederlander.

"Ik ben blij dat de uitschuiver tegen Charleroi is rechtgezet. In totaal spelen we nog drie keer tegen Genk, dus er is nog niets verloren. Vorig seizoen stond Standard 24 punten achter en toch waren ze plots helemaal terug. Wij moeten nu onze volgende matchen winnen en dan zien we wel wat er in Genk gebeurt", aldus de kapitein van Club Brugge.