Bayern München stelt orde op zaken en wint eerste thuisduel van 2019

27-01-2019 17:30

Bayern München is koploper Borussia Dortmund weer tot zes punten genaderd. De ploeg won zelf met 4-1 van Vfb Stuttgart, nadat de koploper zaterdag al met 5-1 wist te winnen van Hannover '96.

Bayern werd door Thiago Alcántara snel op het juiste spoor gezet, want al na vijf minuten stond de Duitse recordkampioen met 1-0 voor in de Allianz Arena. Stuttgart knokte zich vervolgens terug in de wedstrijd. Dat leverde na 25 minuten de gelijkmaker op van Anastasios Donis. De spits passeerde Manuel Neuer met een prachtige boogbal van buiten de zestien.

Stuttgart hielp Bayern vlak na rust in het zadel na een eigen goal van Christian Gentner. Robert Lewandowski kon de wedstrijd kort daarna beslissen, maar faalde vanaf elf meter. Die misser bleek niet fataal, want Leon Goretzka maakte er twintig minuten voor tijd alsnog 3-1 van. De middenvelder kopte hard raak uit een corner. Clubtopscorer Lewandowski herstelde zijn fout in de slotfase en tekende in de 84e minuut voor de 4-1.

Bayern nadert dankzij deze overwinning weer tot zes punt van concurrent Borussia Dortmund, dat zaterdag brandhout maakte van Hannover (5-1), onder andere dankzij een doelpunt van Axel Witsel. Volgende week neemt Bayern het op tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Daarna wacht een confrontatie met Schalke 04.