Scorende Witsel en Hazard denderen door in Duitsland, verlies voor Casteels

26-01-2019 17:43

Borussia Dortmund dendert maar door in de Bundesliga. De wedstrijd tegen laagvlieger Hannover '96 werd eenvoudig gewonnen: 5-1. Axel Witsel had de eer om het slotakkoord te verzorgen.

Dortmund - Hannover 5-1
Dortmund worstelde lang met Hannover, al konden de bezoekers geen vuist maken. Achraf Hakimi zorgde na 24 minuten voor de verdiende voorsprong, waarna het lang matig was in het Signal Iduna Park. Pas na rust nam de Duitse koploper afstand van Hannover. Marco Reus schoot een kwartier na de pauze de 2-0 binnen, waarna Mario Götze de wedstrijd twee minuten later besliste.

Vijf minuten later was het helemaal over en uit toen Raphaël Guerreiro er ook nog 4-0 van maakte. De eretreffer van Hannover in de 86e minuut kwam veel te laat. In de blessuretijd maakte Axel Witsel het feest nog groter: 5-1. De voorsprong van Dortmund op Bayern München is weer negen punten, maar Der Rekordmeister speelt dit weekend nog tegen Vfb Stuttgart.

Wolfsburg - Leverkusen 0-3
Bayer Leverkusen heeft Wolfsburg met duidelijke cijfers opzij gezet. Vorige week verloor de nieuwe trainer Peter Bosz in zijn debuutwedstrijd van Thorgan Hazard en co. Het grootste probleem in die wedstrijd was het niet afmaken van de kansen. Dat bleek ook tegen Wolfsburg een groot struikelblok, al moest Koen Casteels zich uiteindelijk wel drie keer gewonnen geven. Kai Havertz schoot Leverkusen vlak voor rust vanaf de stip op 0-1.

Kevin Volland maakte daar ruim een kwartier na rust 0-2 van, waarna Leverkusen meerdere pogingen om de wedstrijd te beslissen liet liggen. Wolfsburg mocht daardoor nog hopen op een comeback, maar die kwam er niet. In de slotfase besliste Julian Brandt het duel met de 0-3. Leverkusen klimt naar plek acht en heeft nu 27 punten.

Gladbach - Augsburg 2-0
Het Gladbach van Thorgan Hazard blijft aanhaken in de top van Duitsland en komt door een nieuwe zege in punten gelijk met Bayern. Daar was een 2-0 overwinning op Augsburg voor nodig. Gemakkelijk ging het niet voor Gladbach, dat kans na kans miste. Vlak voor rust miste Jonas Hofmann vanaf de stip dé kans op de voorsprong voor de huidige nummer twee van Duitsland.

Augsburg maakte het Gladbach in de tweede helft meerdere keren gevaarlijk, daar waar Gladbach vooral pech had. In de slotfase kwam alles goed voor de thuisploeg. Oscar Wendt opende de score twaalf minuten voor tijd, waarna Patrick Herrmann de wedstrijd in blessuretijd besliste met een prachtige knal: 2-0.