Engelse analist wild van De Bruyne: 'Hij is niet te verdedigen'

Engelse analist wild van De Bruyne: 'Hij is niet te verdedigen'

27-01-2019 12:30 Laatste update: 12:34
1

Manchester City was zaterdag in de vierde ronde van de FA Cup veel te sterk voor het Burnley van Steven Defour: 5-0. Uitblinker Kevin De Bruyne had een aandeel in drie van de vijf treffers en werd bij de BBC bedolven onder complimenten.

''De Bruyne amuseerde zich door en door. Hij heeft natuurlijk een groot deel van dit seizoen gemist en City heeft het goed gedaan zonder hem, maar hij tilt hen naar een nieuw niveau wanneer hij erbij is'', oordeelde Leon Osman (ex-Everton). Volgens Osman beschikt De Bruyne over unieke kwaliteiten. ''Hij vindt ruimtes die niemand anders ziet, geeft passes die anderen niet kunnen geven. City profiteerde daar de hele dag van'', klinkt het.

Bij het zien van de hoogtepunten van De Bruyne blijft Osman lyrisch. ''Hij geeft City schoten van rond het strafschopgebied. Teams moeten met een plan komen en hem stoppen om te voorkomen dat hij kan schieten.'' In de ogen van Osman is de Rode Duivel echter niet te verdedigen. ''Hij duikt ook achter de verdediging op. Je kan hem gewoon niet dekken of oppakken. Het is onvermijdelijk dat hij kwaliteit levert'', eindigde de lofzang.