Leko spaart zijn eigen spelers niet: Zij waren vandaag niet op niveau

Leko spaart zijn eigen spelers niet: "Zij waren vandaag niet op niveau"

20-01-2019 17:15 Laatste update: 17:27
12

Club Brugge bakte er bitter weinig van tegen Sporting Charleroi. Het verloor dan ook met 0-1. Een harde noot om te kraken voor Ivan Leko, die zijn team een wanprestatie zal afleveren.

Bij Sporza spuwt de Kroaat dan ook zijn gal. "Deze nederlaag komt als een enorme verrassing na twee weken hard werken op stage. Ik verwachtte een prima wedstrijd van Club Brugge, maar kreeg die niet te zien. Vooral in de eerste helft waren we nergens. Charleroi speelde uitstekend in de organisatie en verdedigde sterk. De ene keer dat ze eruit kwamen, scoren ze op een stilstaande fase."

Leko begint zo met een valse noot aan het nieuwe jaar. "We wouden 2019 absoluut starten met drie punten. Deze nederlaag komt dan ook erg hard aan. Qua goede wil en inzet kan ik mijn ploeg eigenlijk weinig verwijten, maar kwalitatief heb ik bij sommige spelers wel zaken gezien die ik niet wil zien. De passing deed soms pijn aan de ogen."

Enkele spelers zijn hem wel in positieve zin opgevallen. "Wie er wel op niveau was? Schrijvers, Mechele en Vormer. Ook Amrabat en Nakamba deden hun best. De rest was vandaag niet op niveau, vooral door de vele technische fouten."