Club Brugge verliest en ziet Racing Genk nog verder uitlopen

20-01-2019 16:15
34

Club Brugge heeft zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen geleden. Het verloor van Sporting Charleroi met 0-1. Gabriele Angella was de held voor de bezoekers.

Club Brugge begon met een versterkt middenveld aan de wedstrijd, maar dat bracht weinig op. Het was Charleroi dat op het kwartier de eerste doelkans verzilverde. Verdediger Angella kon een hoekschop overhoeks binnenkoppen. Club moest reageren, maar speelde traag en ongeïnspireerd. Net voor rust viel er toch een kans uit de lucht. Mata werd perfect aangespeeld door Vanaken, maar van in de kleine rechthoek raakte hij nog de deklat.

In de tweede helft werd met Schrijvers nog een tweede spits gebracht. Vormer kreeg al snel de kans op 1-1, maar hij miste oog in oog met Penneteau. Even later zorgde Amrabat voor een hartverzakking met een waardeloze terugspeelbal. Osimhen werkte gelukkig voor Club Brugge slecht af. Club was niet in staat tot een slotoffensief, al raakte Schrijvers wel nog de paal. Verder dan dat kwam het niet meer.

Club Brugge heeft nu al liefst tien punten achterstand op titelconcurrent KRC Genk. Antwerp staat nu terug naast Club met 41 punten.