Zestienjarige maakt indruk bij Racing Genk: Een geweldige uitstraling

Zestienjarige maakt indruk bij Racing Genk: "Een geweldige uitstraling"

16-01-2019 18:30
2

Bij Racing Genk is Danny Vukovic de eerste keuze in doel, maar er zit heel wat talent aan te komen. Niet alleen Nordin Jackers klopt op de deur, maar ook Maarten Vandevoordt maakt indruk.

In sommige kringen wordt Vandevoordt zelfs al de nieuwe Thibaut Courtois genoemd. Makelaar Nico Vaesen begrijpt dat. "Maarten heeft een geweldige uitstraling
voor zijn leeftijd, is heel cool, kan goed meevoetballen en heerst in de zestien meter", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Hem meteen brengen is echter onmogelijk, weet keeperstrainer Guy Martens. "Als we nu voor Maarten kiezen, is dat vrij vroeg in zijn ontwikkeling. Nordin heeft nog nooit ontgoocheld met het eerste elftal en verdient de kans om zich te tonen."

Het mag duidelijk zijn: de toekomst is verzekerd met de Genkse keepers. "Maarten is mentaal sterk en blijft in alle omstandigheden even rustig. Beiden, Nordin en Maarten, zijn stressbestendig. Maarten heeft geduld: hij moet nog kracht en sprongkracht kweken, zijn lichaam is in volle ontplooiing", besluit Martens.