Update: 'Bielsa blijft dan toch aan boord bij Leeds United'

Update: 'Bielsa blijft dan toch aan boord bij Leeds United'

16-01-2019 18:40 Laatste update: 18:40

Marcelo Bielsa treedt dan toch niet af als hoofdtrainer bij Leeds United. Engelse media suggereerden dat omdat hij woensdagavond een persconferentie gaf, maar die diende niet om zijn ontslag aan te kondigen.

Het medium One Football komt met deze berichtgeving op basis van 'bronnen rondom de club'. Mogelijk heeft het besluit te maken met de geruchtmakende 'spionagegate': Leeds United speelde vrijdag de topper tegen Derby County en Bielsa had van tevoren een mannetje naar Derby gestuurd om de besloten training van The Rams te bekijken. De bewuste 'spion' werd echter betrapt en de Engelse voetbalbond heeft een onderzoek naar de handelswijze van de Argentijnse manager aangekondigd.

De excentrieke Bielsa ging afgelopen zomer aan de slag in Leeds en is hard op weg om de roemruchte club voor het eerst sinds 2004 naar het hoogste niveau te leiden. El Loco heeft echter de reputatie dat hij nooit lang bij zijn clubs blijft. Bij het Franse Lille hield hij het tijdens zijn eerste seizoen in november al voor gezien. Het jaar daarvoor was hij zelfs na twee dagen al vertrokken bij SS Lazio.

Update: Bielsa heeft op zijn persconferentie bekend dat hij spionnen heeft gestuurd naar trainingsessies van alle tegenstanders van Leeds. Hij neemt de volledige verantwoordelijkheid, maar stapt niet op. 'Spionnen' sturen is dan ook niet tegen de regels, maar wordt wel afgekeurd.