'KRC Genk kreeg serieuze korting bij transfer van De Norre'

'KRC Genk kreeg serieuze korting bij transfer van De Norre'

16-01-2019 14:30
5

Casper De Norre mag zich tegenwoordig weer een speler van KRC Genk noemen. Genk plukte de verdediger weg bij streekgenoot STVV. Volgens Sport/Voetbalmagzine kreeg Genk wel een korting bij de koop van de speler.

Naar verluidt betaalde Genk circa vier miljoen euro voor De Norre, maar was de speler naar een andere club gegaan was de transfersom mogelijk hoger geweest. Tenminste dat meent Sport/Voetbalmagazine te weten. Alles heeft te maken met slim onderhandelen van Genk enkele jaren geleden.

De Norre kreeg zijn jeugdopleiding bij Standard en Genk. Aan Standard betaalde STVV destijds een opleidingsvergoeding met Genk werd een andere regeling getroffen 'De Limburgers betalen de twee jaar compensatie uit aan Standard en met Genk, dat recht heeft op vijf jaar opleidingsvergoeding, wordt een speciale constructie opgezet.'

'Genk laat de tegemoetkoming vallen, maar dwingt wel een doorverkooppercentage van 25 procent af. Uiteindelijk krijgt Genk bij de recente transferonderhandelingen een serieuze korting van de Japanse bazen', schrijft het magazine.