Vizier op de uitgang: deze JPL-spelers maken zich op voor een overstap

Vizier op de uitgang: deze JPL-spelers maken zich op voor een overstap

16-01-2019 14:00 Laatste update: 14:09
1

De transfermarkt draaide in de eerste twee weken al op volle toeren. Er hangen echter nog veel deals in de lucht. VoetbalPrimeur.be maakte een lijstje van tien JPL-spelers die voor de uitgang staan.

Dion Cools (Club Brugge)
Cools was een vaste waarde in het kampioenselftal van Club Brugge, maar de 22-jarige back is in het tweede seizoen onder Ivan Leko helemaal uit beeld verdwenen. Cools kreeg in de competitie pas één basisplaats van Leko. Hij speelde verder 90 minuten in het bekerechec tegen Deinze (2-0 verlies). Bij de prachtige 0-4 zege op Monaco mocht Cools 84 minuten aan de bak, na het vroege uitvallen van Krepin Diatta. Voor het overige moest hij genoegen nemen met een plaats op het tweede plan. Een vertrek is voor beide partijen waarschijnlijk de beste oplossing.

Knowledge Musona (Anderlecht)
Kwam in het zog van Marc Coucke en Luc Devroe mee naar Anderlecht. Zijn tijd bij de Brusselaars blijft zo goed als zeker slechts beperkt tot een half jaar. Musona maakte in zijn eerste maanden tien keer zijn opwachting. Hij werd gewogen en en te licht bevonden. Lokeren wordt met grote waarschijnlijkheid de nieuwe werkgever van de 28-jarige Zimbabwaan.

Cristian Benavente (Charleroi)
Zonder twijfel een van de absolute smaakmakers in de eerste seizoenshelft. Na 21 speeldagen staat de teller op negen goals en drie assists. De 16-voudig international van Peru lijkt het niveau van Charleroi nu echt ontstegen te zijn. Als er een miljoenenbod op tafel komt, is hij waarschijnlijk onhoudbaar voor de Carolo's. De naam van Benavente is al gevallen bij Anderlecht, KAA Gent en Racing Genk, maar een buitenlands avontuur valt evenmin uit te sluiten voor de 24-jarige spelmaker.

Roman Bezus (Sint-Truiden)
De sterke prestaties dreigen ook een keerzijde te kennen voor Sint-Truiden. STVV moet vrezen voor een ware leegloop. Casper de Norre vertrok al naar koploper Genk, terwijl Yohan Boli (vijf goals en vier assists) na 3,5 jaar dienst ook openlijk aan een stap hogerop denkt. Roman Bezus trok dan al weer de aandacht van zowel Royal Antwerp FC als Standard. Bezus beschikt over een aflopend contract, maar STVV heeft een eenzijdige optie om de verbintenis te verlengen. Daar staat wel een flinke loonsverhoging voor Bezus tegenover.

Sint-Truiden zou daardoor aan het twijfelen gebracht zijn. Bij de juiste aanbieding mag hij naar verluidt gaan, aangezien zijn entourage al te horen zou hebben gekregen dat Bezus in januari op de markt is. Er zal spoedig een gesprek komen tussen Bezus en STVV.

Renato Neto (KAA Gent)
Hoewel hij een absolute publiekslieveling is, ziet het er naar uit dat er deze maand een einde komt aan het huwelijk tussen KAA Gent en Renato Neto. De Braziliaan speelde sinds zijn komst in 2014 liefst 181 matchen voor de Buffalo's. In mei 2017 sloeg het noodlot toe, toen hij opnieuw werd geconfronteerd met knieproblemen. Neto moest meerdere keren onder het mes en pas na een afwezigheid van 17(!) maanden maakte hij op 16 oktober jl. zijn rentree. Zijn inbreng bleef tot op heden beperkt tot die ene bijzondere minuut. Sinds 30 oktober zat hij zelfs nooit meer bij de selectie. Hij mocht bovendien niet mee op stage. Een duidelijk signaal. Neto mag de club verlaten.

Timothy Derijck (KAA Gent)
Neto is zeker niet de enige aansprekende naam die op een zijspoor zit bij KAA Gent. Derijck had veel meer voorgesteld van zijn overstap van Zulte Waregem naar Gent. De 31-jarige centrumverdediger begon als basiskracht aan het seizoen, maar verdween in september uit de ploeg. Derijck maakte op 16 september(!) voor het laatst minuten in competitieverband. Jess Thorup, de opvolger van Yves Vanderhaeghe, lijkt ook niet meer van gedachten te veranderen. Zulte Waregem zou de ervaren kracht na amper 5 maanden graag terug willen halen. Normaliter moeten alle partijen wel tot een akkoord kunnen komen.

Damien Marcq (Zulte Waregem)
Tegenover de terugkeer van Derijck, zou het vertrek van Marcq kunnen staan. Zulte Waregem toonde zich met het aantrekken van Idrissa Sylla, Ibrahima Seck en Stef Peeters al uiterste slagvaardig op de transfermarkt. Francky Dury wil echter ook graag een vijftal spelers lozen. Marcq is een van de floptransfers die in de uitverkoop is gezet. Net als bij KAA Gent kwam niet de Marcq van Charleroi bovendrijven. Marcq speelde dit seizoen nog niet de helft van de match en viel de laatste weken voor de winterstop buiten de selectie. Het is nog stil rond Marcq, maar dat kan spoedig veranderen.

Geoffrey Hairemans (Royal Antwerp FC)
Bij Antwerp is Hairemans het middelpunt van alle attentie. Blijft hij op blijft hij niet? Hairemans is zelf ook aan het twijfelen geslagen, nadat hij voor de winterstop wegens een gebrek aan speeltijd een vertrek overwoog. De publiekslieveling schat de kansen momenteel op 50-50. Veel zal afhangen van het aantal minuten tegen Zulte Waregem (zaterdag). En als er versterking komt, lijkt de keuze niet meer moeilijk voor de 27-jarige middenvelder.

Kanu en Idir Ouali (beide KV Kortrijk)
Twee dertigers van KV Kortrijk maken het tiental compleet. Voormalig Anderlecht-speler Kanu (31) keerde bij Kortrijk terug op de Belgische velden, maar de rentree is geen succes geworden. Ondanks 16 optredens (1 goal) in de eerste seizoenshelft heeft de Braziliaan te horen gekregen dat hij op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Ouali (30) ontving dezelfde boodschap.Net als zijn collega kwam de linksbuiten frequent in actie (15 duels, 2 goals). Desondanks zit ook zijn tijd er in Kortrijk op. Ouali is één van de vele spelers die aan Lokeren wordt gelinkt.