Emotionele Neto bedankt Buffalo-familie vanuit de grond van zijn hart

Emotionele Neto bedankt Buffalo-familie vanuit de grond van zijn hart

27-10-2018 18:24
9

Het werd een prachtige vrijdagavond voor KAA Gent. De Oost-Vlamingen legden Sporting Charleroi over de knie (2-1) én mochten de terugkeer van een verloren zoon vieren. Renato Neto maakte namelijk opnieuw speelminuten.

De Braziliaan lag liefst zeventien (!) maanden in de lappenmand, maar vrijdagavond was het eindelijk weer zover. "Ik ben erg gelukkig. Ik heb geen woorden om dit te omschrijven, ik wilde het zo hard", reageert hij geëmotioneerd op de website van Gent. "Ik was al blij dat ik op de bank zat, maar ik hoorde de fans ook wel roepen. Toen ik opkwam, zongen ze mijn naam, dat was geweldig."

"Ik dacht eigenlijk dat ik er niet meer zou inkomen, wat normaal zou zijn. Een trainer moet doen wat hij moet doen. Ik was er natuurlijk heel de tijd op aan het hopen. Toen het moment er was, zei de coach: 'Ga er gewoon voor'. Ik moest niet op de iPad kijken voor de tactische instructies, maar simpelweg slim spelen", doet Neto het relaas.

De middenvelder kreeg wat hulp van maatje Brecht Dejaegere. "Mijn beste vriend kreeg krampen, maar ik denk dat hij dat met opzet deed", lacht Neto over hun wissel. "Ik kan de fans niet genoeg bedanken. Ik woonde bijna samen met de kinesist, bijna negen uur per dag waren we samen."

Update 18.24: Renato Neto heeft de complete Buffalo-familie nog maar eens bedankt voor een emotionele avond. Hij plaatste op social media een filmpje, waarop hij laat zien welke lange weg hij heeft afgelegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie