Anderlecht start nieuw initiatief voor makelaars: “Een duidelijk statement”

Anderlecht start nieuw initiatief voor makelaars: “Een duidelijk statement”

13-01-2019 21:31
5

RSC Anderlecht start een nieuw platform voor makelaars. Voorzitter Marc Coucke en consorten zijn al een tijdje voorstander van een initiatief om malafide makelaars uit het voetbal te bannen. Met het nieuwe administratief vereenvoudigingsproces hoopt paars-wit een stap in de juiste richting te zetten.

Michael Verschueren laat zich uit over het platform tegenover Sporza. "Ik heb vastgesteld dat makelaars allerhande digitale kanalen gebruiken om ons te contacteren. Dat is niet professioneel, want je kunt niet op alles antwoorden. In hun eigen belang hebben we beslist om een platform te bouwen, dat hen toelaat om zich te registreren. In het debat van het fraudedossier is het belangrijk dat we weten met wie we zakendoen."

"Die info wordt dan geautomatiseerd en die zal de scouting triggeren om daar rapporten aan toe te voegen”, gaat Verschueren verder. “Bepaalde mensen in de club worden dan ingeschakeld om advies te geven en dan kunnen we hen antwoorden. Of we dit doen om malafide praktijken uit te sluiten? Er is een instantie in België waar ze zich moeten registreren. Als ze een licentie hebben, dan gaan we ervan uit dat ze in orde zijn."

Mogi Bayat
Mag hoofdfiguur in Operatie Propere Handen zich registeren op het platform? "Dat mag hij altijd proberen. Ik heb een duidelijk statement gemaakt, maar niet alleen naar hem. We werken niet met de mensen die in verdenking staan. Mochten ze verschoond worden, dan kunnen we eventueel wel nog met hen werken”, aldus Verschueren.