Anderlecht niet meer de topploeg van weleer?: Het botst op zijn limieten

Anderlecht niet meer de topploeg van weleer?: "Het botst op zijn limieten"

09-01-2019 15:45
15

Anderlecht stelde tijdens de winterstop twee nieuwe namen aan. Fred Rutten werd de nieuwe coach, Frank Arnesen werd de nieuwe technisch directeur. Beide heren waren echter niet de eerste keus van Anderlecht.

"Voor de functie van technisch directeur stelde Michael Verschueren enkele criteria voorop: het moest gaan om een buitenlander die het Engels machtig is, jong en dynamisch is, bij voorkeur niet ouder dan 50 jaar, en ervaring koppelt aan een solide netwerk. Verschueren polste eerst bij enkele andere namen, maar toen die onhaalbaar bleken, kwam hij bij Arnesen terecht", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Ook de nieuwe coach was volgens het magazine niet de eerste keus van Anderlecht. "Ook daar botste de club op zijn limieten. Phillip Cocu viel qua loon te duur uit en bij de Deen Kasper Hjulmand, die de voorkeur genoot van Arnesen, liep het spaak door de gevraagde transfersom. Fred Rutten was niet meer dan een back-upplan", klinkt het.

Faam verloren
Dat Anderlecht niet meer de grote naam heeft, dat het enkele jaren geleden in Europa had, is al langer bekend. Ook in eigen land jaagt het nu steeds minder ploegen schrik aan. "Anderlecht heeft te lang op zijn verworvenheden uit het verleden geteerd en is daardoor zijn Europese én Belgische aura verloren. Zelfs in eigen land jagen de Brusselaars de andere clubs allang geen schrik meer aan. Het is nu aan Michael Verschueren om het blazoen van de club op te poetsen", besluit het.