Loodzware klus voor Lokeren: Gelukkig verloren onze concurrenten

Loodzware klus voor Lokeren: "Gelukkig verloren onze concurrenten"

27-12-2018 11:37
5

Sporting Lokeren zou 2018 op een prachtige wijze kunnen afronden door Club Brugge te kloppen, maar dat wordt uiteraard geen sinecure. Nochtans kan de hekkensluiter de punten erg goed gebruiken. Killian Overmeire blikt vooruit op de match tegen Club én de rest van de degradatiestrijd.

Eerst Blauw-Zwart dus. "We hebben niets te verliezen, maar moeten wél iets rapen", legt Overmeire bij Het Laatste Nieuws druk op de Lokerse schouders. "Ik had even het gevoel dat ze moe waren, maar tegen Antwerp was het weer het Brugge zoals we het kennen onder Leko. Maar ginds waren we er ook dichtbij. Het was pijnlijk om nog te verliezen, hopelijk kunnen we dat nu rechtzetten", verwijst de kapitein naar de wedstrijd in Jan Breydel, toen Jelle Vossen in minuut 98 (!) nog 2-1 maakte.

Zelf punten pakken en hopen dat tegenstand faalt
Het geluk lachte Lokeren woensdag wel toe, want concurrenten als Royal Excel Moeskroen en Zulte Waregem gingen de boot in. "Ik heb niet op tv gekeken, want de laatste keer dat ik dat deed, toen Waasland-Beveren tegen Club Brugge speelde, scoorden ze elke keer ik zapte. De kindjes waren deze keer baas over de tv", knipoogt Overmeire. "Ik volgde het wel via livescore, en inderdaad, gelukkig verloren onze concurrenten."

"Maar los daarvan zullen we het zélf moeten doen", benadrukt Overmeire. "Er zijn nog tien matchen, nog tien finales. Daarvan moeten we er toch vijf winnen, denk ik. Of dat haalbaar is, weet ik niet, want er zijn nog moeilijke matchen, maar het moét. We moeten erin geloven. We moeten spelen alsof ons leven ervan afhangt. Dat is niet het geval, maar onze sportieve carrière staat wél op het spel", besluit hij.