Genk duikt januari in zonder vaste basisklant, nationale ploeg eist hem op

Genk duikt januari in zonder vaste basisklant, nationale ploeg eist hem op

20-12-2018 09:19
3

Het staat nu al vast dat KRC Genk het nieuwe jaar induikt als nummer één in de Jupiler Pro League. Die voorsprong wil het vanaf januari natuurlijk graag behouden. Dat zullen de Limburgers in eerste instantie wel zonder Danny Vukovic moeten realiseren.

De vaste doelman van Genk is namelijk opgeroepen voor het Australische elftal, dat van 5 januari tot (ten laatste) 1 februari deelneemt aan de Asian Cup. Dat blijkt uit de selectie die verschenen is op de website van de SocceroosVukovic gaat normaliter mee als tweede keeper, aangezien Mathew Ryan (ex-Club Brugge) de voorkeur krijgt onder de lat.

Australië vat het toernooi aan als titelverdediger en dus is het zeker mogelijk dat Vukovic opnieuw een maand onbeschikbaar zal zijn. Een tegenvaller voor Philippe Clement, want Vukovic keepte tot nu toe quasi alle wedstrijden, ook in de Croky Cup en de Europa League. Doublure Nordine Jackers kwam drie keer in actie, weliswaar in wedstrijden met minder inzet. Vanaf januari zal dat anders zijn. Of zoekt Genk in de winterstop een vervanger?