Nieuwe domper: 2018 is al ten einde voor Tottenham-Belg

Nieuwe domper: 2018 is al ten einde voor Tottenham-Belg

18-12-2018 14:01
2

Jan Vertonghen komt in de laatste weken van 2018 niet meer in actie voor Tottenham Hotspur. Dat slechte nieuws brachten de Spurs dinsdagmiddag naar buiten.

Vertonghen speelde vorige week negentig minuten mee in het Champions League-duel tegen Barcelona (1-1). Onze landgenoot liep tijdens de match echter een blessure aan zijn dij op, waardoor hij ook al de ontmoetingen met Burnley moest laten schieten. Onderzoek heeft uitgewezen dat Vertonghen pas in januari terug op de training vanwege.

De kwestuur is een nieuwe tegenvaller in het toch al wisselende seizoen van de recordinternational van de Rode Duivels. Vertonghen liep in oktober een hamstringblessure op, waardoor hij vijf Premier League-duels en vier interlands met de Rode Duivels, waaronder het Nations League-debacle in Zwitserland (5-2 verlies) moest laten schieten. Nadien volgde er ook nog een rode kaart tegen Southampton. Net nu Vertonghen weer op weg leek naar een reeks wedstrijden, staat hij opnieuw enkele weken langs de kant.

Tottenham Hotspur bezet na 17 speeldagen de derde plaats in Engeland. De achterstand op ongeslagen koploper Liverpool bedraagt vijf punten.