'Twee Nederlanders en één publiekslieveling genoemd als opvolger Vanhaezebrouck'

'Twee Nederlanders en één publiekslieveling genoemd als opvolger Vanhaezebrouck'

17-12-2018 06:58
50

Na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck moet RSC Anderlecht op zoek naar een nieuwe trainer. Wie dat wordt, is nog niet geweten. Er worden al drie namen naar voren geschoven om toe te treden tot de technische staf.

Het Nieuwsblad geeft aan dat twee Nederlanders en één publiekslieveling op het lijstje van Anderlecht staat. Meer bepaald gaat het om Frank de Boer (48), Peter Bosz (54) en Enzo Scifo (52). Vooral de twee Nederlanders zijn een grote kandidaat om de opvolger van Vanhaezebrouck te worden. Scifo zou de Franstalige assistent kunnen worden naast één van de Nederlanders.

De Boer was trainer van Ajax en kon de Ajacied meehelpen aan verschillende titels. Hij ging daarna aan de slag bij Inter en Crystal Palace, maar werd daar al snel ontslagen na mindere resultaten. Bosz kon Ajax in 2016 naar de (verloren) finale van de Europa League dirigeren. Ook hij slaagde niet in het buitenland na zijn periode bij Ajax. De Nederlander werd ontslagen bij Borussia Dortmund.

Bij Het Laatste Nieuws geeft men aan dat er nog geen contacten geweest zijn met potentiële opvolgers. Wel is het profiel bekend: 'Hij moet garant staan voor verzorgd voetbal, de waarden van de club uitdragen en werken met de jeugd', klinkt het.

Lees ook: Wat na Vanhaezebrouck? Negen mogelijke opvolgers als trainer van Anderlecht