Wat na Vanhaezebrouck? Negen mogelijke opvolgers als trainer van Anderlecht

Wat na Vanhaezebrouck? Negen mogelijke opvolgers als trainer van Anderlecht

16-12-2018 21:12 Laatste update: 21:20
46

Hein Vanhaezebrouck is niet langer meer de trainer van RSC Anderlecht. Paars-wit moet op zoek naar een vervanger. Wat zijn de mogelijkheden? VoetbalPrimeur.be helpt voorzitter Marc Coucke en Sporief Directeur Michael Verschueren.

1. Jonas De Roeck
De Roeck is momenteel werkzaam bij de jeugd van Anderlecht. Hij traint de beloften. Met veel van de A-kernspelers werkte hij dus al. Heeft op het hoogste niveau amper ervaring. In Eerste Klasse trainde hij enkel STVV.

2. Frank De Boer
De Boer maakte Ajax vier jaar op rij kampioen. Dat had vijf keer op rij kunnen zijn, maar op de slotspeeldag van het seizoen 2015 – 2016 vergooiden de Amsterdammers de titel. Daarna trok de Nederlander naar Inter. Na elf matchen kon hij in Italië vertrekken. Nadien volgde een kort avontuur bij Crystal Palace. In Engeland was zijn rijk op 11 september 2017 na 77 dagen over. Zit sindsdien zonder club.

3. Felice Mazzu
Vorige week was Mazzu met Charleroi nog te gast in het Constant Vanden Stockstadion. In zijn tijd raapten de Zebra's nog een punt in Brussel. Sinds 2013 staat Mazzu aan het hoofd bij Charleroi. Hij droomt al een tijdje van een stap hogerop.

4. Peter Bosz
Bosz volgde destijds bij Ajax De Boer op. Een titel veroverde hij niet met de Amsterdammers, maar hij haalde wel de finale van de Europa League. Manchester United was in de finale te sterk. Nadien vertrok Bosz bij Ajax. Hij koos voor een avontuur bij Dortmund. Daar sloeg zijn aanvallende tactiek niet aan. Vorig jaar rond deze tijd kreeg Bosz zijn ontslag in Duitsland. Sindsdien zit hij zonder club.

5. Frank Vercauteren
Vercauteren was ooit al eens succesvol trainer bij Anderlecht. De Prins van het Astridpark staat bekend om zijn harde hand en werkt graag met de jeugd. Zit sinds begin november zonder werk na zijn ontslag bij Al-Batin.

6. Phillip Cocu
Nog een Nederlander in het lijstje zonder club. Cocu wist met PSV titels te winnen, maar zijn Turks avontuur bij Fenerbahçe werd een complete mislukking. De club zette hem al weken op non-actief. Pas drie dagen geleden kreeg Cocu eindelijk te horen dat hij ontslagen werd en op zoek mocht naar een andere club.

7. Enzo Scifo
Scifo droomt al jaren van een terugkeer naar Anderlecht. In Brussel houden ze evenwel de boot af. Scifo kent de stijl van het huis en is geliefd in Wallonië.

8. Pär Zetterberg
Verschueren haalde Zetterberg terug naar Anderlecht. De Zweed kreeg een rol als tweede man. Waarschijnlijk zal Zetterberg op korte termijn de trainingen leiden. Straks ooit de matchen?

9. Francky Dury
Dury en Zulte Waregem draaien dit seizoen niet altijd even geweldig. Bij Essevee zullen ze de man met een contract voor het leven waarschijnlijk nooit op straat zetten. Maar of ze 'neen' tegen een promotie zeggen?

Wie moet volgens jou de nieuwe trainer van Anderlecht worden? Laat het weten in de comments.

Lees ookTrieste cijfers in 2018, het slechtste jaar van Anderlecht ooit