'KBVB al bezig met planning EURO 2020, Rode Duivels kennen uitvalsbasis'

'KBVB al bezig met planning EURO 2020, Rode Duivels kennen uitvalsbasis'

13-12-2018 16:00
1

De kwalificatie van het EK 2020 moet nog beginnen, maar de Rode Duivels hebben nu al hun uitvalsbasis bepaald. Het Belgische team zal het kamp opslaan in eigen land. Er is namelijk gekozen voor het Belgian Football Centre in Tubize, zo meldt La Dernière Heure.

Brussel was oorspronkelijk als speelstad aangewezen, maar de UEFA haalde onze hoofdstad van de lijst vanwege het échec van het Eurostadion-dossier. België is gunstig gelegen ten opzichte van de twaalf gastlanden en de Belgische Voetbalbond heeft mede vanwege het beperkte aantal vlieguren gekozen voor een verblijf in Tubize. De tweede reden was dat spelers ook een voorkeur voor Tubize hadden, zodat ze dicht bij hun families zijn.

De Rode Duivels moeten zich volgend jaar tussen maart en november zich zien te kwalificeren voor de eindronde. Rusland, Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino zijn de opponenten tijdens de voorronde. Een plaats bij de eerste twee is al voldoende om EURO 2020 te halen.

Wanneer de mannen van Roberto Martinez de klus klaren, blijft de keuze voor Tubize staan. Zelfs al mocht de uiteindelijke loting uitwijzen dat de Rode Duivels twee groepsmatchen in Baku moeten spelen (4 uur en 45 minuten vliegen), dan verandert dit niets aan de plannen van de KBVB. In dat geval zal enkel het reisschema worden aangepast, meldt La Dernière Heure.