Ex-ref snoeihard voor Sonck na tackle op Mertens: “Dan kan hij wel lullen”

Ex-ref snoeihard voor Sonck na tackle op Mertens: “Dan kan hij wel lullen”

12-12-2018 16:03
12

Dries Mertens kreeg in de Champions League-confrontatie een stevige tackle te verwerken van Virgil Van Dijk. De verdediger kreeg geel voor de overtreding maar ex-ref Frans Van Den Wijngaert vond de fout donkerrood.

Wesley Sonck zei na afloop in de studio dat het ‘een ongeluk’ was en dat Van Dijk de bal had. “Als dit geen rood is, dan moeten we hier en nu stoppen met op de kap van de refs te zitten. Dan moeten we zelfs stoppen met voetballen. Sonck die dat geen rood vindt?”, wordt Van Den Wijngaert geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Kijk, ik ga grof zijn. Dan moet hij ook maar stoppen met te vertellen of het al dan niet penalty is na hands. Daar kan hij wel over lullen, maar nu deze uitleg? Ik begrijp hem niet meer. Zelf zo’n goeie voetballer geweest, met zo veel inzicht, het zo goed kunnen uitleggen ook... Als hij dat geen rood vindt, hadden ze zo’n tackle eens bij hem moeten doen”, is de voormalige arbiter snoeihard.

Pure aanslag
“Dit was een pure aanslag. Zo van ‘die gaat mij niet voorbij, ik pak alles mee’”, gaat Van Den Wijngaert verder. ”Afschuwelijk. Ik had niet één maar twee rode kaarten gegeven. (lacht) Een dubbele rode kaart! We zien zo’n tackles soms nog op de Engelse velden.”

“Dan verkies ik toch onze Belgische arbitrage die probeert om zo’n dingen echt in de handen te houden. Dit was ook geen geval voor de VAR of een Reviewcommissie. Deze fase is duidelijk genoeg, je hebt er zelfs geen herhaling voor nodig”, besluit de ex-ref.