Pijnlijk: Vanhaezebrouck levert unieke 'prestatie' als Anderlecht-coach

Pijnlijk: Vanhaezebrouck levert unieke 'prestatie' als Anderlecht-coach

03-12-2018 11:45
55

Hein Vanhaezebrouck moet Anderlecht op de rails krijgen, want de recordkampioen heeft inmiddels acht punten achterstand op leider Racing Genk. De cijfers van Vanhaezebrouck liegen er ook al niet om.

Vanhaezebrouck werd in oktober 2017 hoofdcoach van Anderlecht, hij is nu dus al een dik jaar actief in het Astridpark. In die periode heeft de succescoach van KAA Gent echter weinig mooie momenten beleefd.

In totaal heeft Anderlecht nu 59 wedstrijden gespeeld met Vanhaezebrouck aan het roer. Daarvan werden er 26 gewonnen, 25 wedstrijden gingen verloren en acht keer werd het gelijk. Zo komt Vanhaezebrouck aan 86 op 177, oftewel 48,58 procent.

Echt pijnlijk wordt het echter als we naar het algemene doelsaldo kijken in die wedstrijden. Anderlecht heeft onder Vanhaezebrouck 85 goals gemaakt en pakte er zelf... 90. Vanhaezebrouck heeft dus een negatief doelsaldo, wat vrij ongezien is bij een trainer van Anderlecht. We tellen hier voor de duidelijkheid alle wedstrijden mee, dus ook die in Europa en de Croky Cup.