De schoolbank was belangrijker dan het buitenland voor Schrijvers

De schoolbank was belangrijker dan het buitenland voor Schrijvers

02-12-2018 08:03
1

Momenteel speelt hij voor Club Brugge, maar als jeugdspeler bij KRC Genk werd Siebe Schrijvers gevolgd door een pak buitenlandse topclubs. Eén Nederlandse topclub probeerde hem tevergeefs ook aan te trekken. Dat was PSV Eindhoven.

De aanvaller van Club Brugge geeft ook aan dat hij meermaals naar het buitenland kon vertrekken. "Ja, verscheidene keren zelfs. PSV onder andere, al ken ik niet alle namen omdat ik er nooit mee bezig was", geeft Schrijvers aan.

Een vroeg vertrek uit ons land zag hij ook helemaal niet zitten. "Op jonge leeftijd was voor mijn ouders en ook voor mij school het allerbelangrijkste", zegt Schrijvers aan Sport/Voetbalmagazine.

School in Genk
Hij koos voor een langer verblijf bij Genk. "Als je op je achttiende afstudeert, weet je waar je staat in het voetbal. Ik volgde Wetenschappen-Topsport in Genk. Dat was op zich geen makkelijke keuze: kiezen voor Genk en niet voor een school waar al je vriendjes naartoe gingen."

"Maar anderzijds: je krijgt zoveel trainingen extra, er wordt zoveel aandacht gegeven aan het voetbal. Dat combineren met een gewone school is bijna onmogelijk, denk ik", aldus de spits.