Coucke loopt blauwtje: 'Benaderd, maar 'nee' gezegd'

Coucke loopt blauwtje: 'Benaderd, maar 'nee' gezegd'

22-11-2018 19:55
21

De nieuwe sportief directeur van Anderlecht wordt niet Frank Arnesen. De Brusselaars zoeken een vervanger voor Luc Devroe en dachten daarbij aan de ex-speler. Die mag echter niet vertrekken bij PSV.

De 62-jarige Arnesen staat op de shortlist van Michael Verschueren om de nieuwe sportief directeur te worden. Samen met Pär Zetterberg zou de Deen het sportieve beleid moeten verzorgen bij paars-wit. PSV, waar Arnesen in de Raad van Commissarissen zetelt, is echter niet van plan om hem zomaar te laten gaan. 

"Frank Arnesen blijft bij PSV. Hij gaat niet naar Anderlecht, in geen enkele functie", klonk het klaar en duidelijk in een reactie aan Het Nieuwsblad. De Nederlandse club wil gebruik blijven maken van het netwerk van Arnesen, die ook voor Chelsea, HSV, Tottenham en PAOK Saloniki werkte.

Anderlecht moet dus blijven zoeken naar een nieuwe sportief directeur. Luc Devroe lijkt dat alvast niet meer te blijven. Hij krijgt een andere taak bij de Brusselaars.

Update 22/11, 19.55: Volgens Voetbal International liep Marc Coucke een blauwtje. De voorzitter van Anderlecht heeft volgens het Nederlandse magazine Arnesen gevraagd om voor paars-wit te kiezen, maar de Deen bedankte vriendelijk voor het aanbod.