Deschacht looft twee toppers van Antwerp en Genk: De twee compleetste

Deschacht looft twee toppers van Antwerp en Genk: "De twee compleetste"

22-11-2018 09:33

Dieumerci Mbokani viert donderdag zijn 33e verjaardag. De spits is al bijna op pensioengerichte leeftijd, maar blijft overtuigen in onze competitie. Vraagt dat maar aan Olivier Deschacht.

De verdediger van Lokeren kent zijn ex-ploegmakker van bij Anderlecht maar al te goed. "Dieu is een kampioenenmaker. Hij heeft het drie keer bij Anderlecht gedaan en tot onze spijt ook twee keer bij Standard", zegt de veteraan in Het Laatste Nieuws.

Dat Mbokani nog steeds goed is, kon Deschacht ondervinden in de wedstrijd tussen Lokeren en Antwerp. "Wat me in de laatste wedstrijd opviel, is dat hij de bal iets meer in de voeten vraagt en minder diep gaat, maar dat past perfect bij Antwerp. Refaelov en Haroun profiteerden daar voluit van. 'Rafa' was outstanding door de ruimte die Mbokani voor hem maakte", klinkt het.

Volgens Deschacht is er maar één spits in België die even goed is. "Op dit moment zie ik maar eentje in België die ook op zijn niveau zit en dat is Samatta. Dat zijn de twee compleetste, alleen is Samatta iemand met meer diepgang en Mbokani beter in het samenspel", zegt hij.