Ex-Bruggeling vangt vertrek Sanneh probleemloos op: Zijn we helemaal vergeten

Ex-Bruggeling vangt vertrek Sanneh probleemloos op: "Zijn we helemaal vergeten"

22-11-2018 08:19
7

FC Midtjylland verkocht afgelopen zomer Bubacarr Sanneh voor een som van acht miljoen euro aan RSC Anderlecht. Getreurd om die deal heeft het zeker nog niet. Het ontving een bijzonder mooie som én heeft voor een veel lagere som een goede vervanger in huis gehaald.

Zo haalde het afgelopen zomer Alexander Scholz weg bij Club Brugge. De Deense verdediger zou naar verluidt anderhalf miljoen euro gekost hebben en lijkt nu niet meer weg te denken uit de verdediging van de Deense competitieleider. "Sanneh? Die zijn we hier al lang vergeten", lacht Mads Hviid Jakobsen, woordvoerder van Midtjylland, in Het Laatste Nieuws.

"Niemand praat nog over hem, ook al was hij fantastisch. We hielden van hem, maar nu doet Alexander het ook geweldig. Bovendien kregen we véél geld voor Sanneh, terwijl we een pak minder betaalden voor Scholz. Daar zijn we hier heel goed in", klinkt het.

Onder de indruk
Mikael Blond, Midtjylland-watcher voor voetbalwebsite Bold.dk, heeft ook niets dan lof voor Scholz.. "Scholz doet het super", vertelt hij. "Dat hij hier meteen z'n draai vond, had niemand verwacht. Zeker als je zag hoe weinig hij maar speelde vorig seizoen. Een overgangsperiode was er niet voor hem. Natuurlijk zijn er nog altijd momenten dat hij niet alles juist doet, maar alles in beschouwing genomen is zijn transfer een schot in de roos."

"Vooral zijn druk vooruit en inspeelpass zijn geweldig. Dat onderscheidt hem van anderen. Als hij dat kan blijven tonen, heeft hij alles in zich om het helemaal te maken bij Midtjylland, in de Superligaen en wie weet in de toekomst bij een Europese topcompetitie en de Deense nationale ploeg", besluit Blond,

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie