'Football Leaks plaatst Belg plots in spotlights, City zit in vieze papieren'

'Football Leaks plaatst Belg plots in spotlights, City zit in vieze papieren'

17-11-2018 16:45
8

Brengt Mathias Bossaerts het grote Manchester City ten val? Het zou zomaar kunnen. Onze jonge landgenoot duikt namelijk op in de documenten van Football Leaks, waardoor de Engelse topclub wel eens in de problemen kan geraken. 

City kwam al enkele keren negatief in het nieuws en The Times onthult dat de steenrijke landskampioen zich best opnieuw zorgen maakt. De 22-jarige Bossaerts is de spil in de zaak. In 2012 verruilde de talentvolle verdediger de jeugdopleiding van RSC Anderlecht voor die van Manchester City. Zijn familie zou daarvoor een geldbedrag ontvangen hebben, wat uitdrukkelijk verboden is door de FIFA. In totaal wordt gewag gemaakt van een slordige 200.000 euro.

In 2016 trok Bossaerts de deur bij City alweer dicht, toen de belofteninternational koos voor een avontuur bij KV Oostende. Daar kwam hij echter nauwelijks aan spelen toe. Sinds deze zomer is de mandekker dan ook actief bij NEC Nijmegen, in Nederland. Overigens is Bossaerts niet de enige jeugdspeler die City op illegale wijze binnenhengelde. The Times claimt dat de club met minstens zeven andere tieners dezelfde gang van zaken hanteerde. The Citizens riskeren een geldstraf én een transferverbod van één jaar.