Weinig steun voor actie Coucke: Moet je fans ook zeggen geen tickets te kopen

Weinig steun voor actie Coucke: "Moet je fans ook zeggen geen tickets te kopen"

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 08:32vr 16-11-2018 om 08:32

De actie van RSC Anderlecht en Marc Coucke om (enkele) makelaars tijdelijk niet meer te betalen, is niet al te best ontvangen door diezelfde makelaars. Verschillende makelaars vinden dat namelijk broodroof.

Betalingen voor makelaars die in verdenking zijn gesteld - zoals Mogi Bayat en Dejan Veljkovic - worden sowieso stopgezet. Andere makelaars krijgen pas een cent te zien na een zelfstandig onderzoek van Anderlecht. Sommige makelaars, zoals Stijn Francis, ontsnappen daaraan. 

"Als Anderlecht betalingen stopzet omdat er aan bepaalde constructies wordt getwijfeld, dan heb ik daar begrip voor", reageert hij bij Het Nieuwsblad. "Maar als ze consequent betalingen zouden blokkeren voor alle makelaars omdat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar enkele makelaars, dan lijkt dat niet correct."

De 'kleine' makelaar
Francis vreest dan ook voor de 'kleinere' makelaars. Die één of twee spelers vertegenwoordigen. "Elke zaakwaarnemer heeft kosten: scouting, bureau huren, reiskosten, internet… Wat als sommigen dat niet meer kunnen betalen omdat hun betalingen on hold worden gezet en ze dan een vlekkeloze reputatie blijken te hebben? Dan is die propere makelaar het slachtoffer", geeft hij aan.

Volgens hem is het dan ook niet helemaal fair om enkel makelaars te viseren. "Dan zou je de fans ook moeten aanraden om niet langer tickets te kopen tot het hele onderzoek rond matchfixing is afgelopen", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws