Harde woorden voor gewraakte Raskin: ''Blijkt nu Kabouter Flop te zijn''

Harde woorden voor gewraakte Raskin: ''Blijkt nu Kabouter Flop te zijn''

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 16:15di 13-11-2018 om 16:15

Er werd maandag een serieuze bom onder het dossier 'Propere Handen' gelegd. Het Antwerpse hof van beroep bepaalde dat onderzoeksrechter Joris Raskin per direct moet worden vervangen na een wrakingsverzoek van Hans Rieder, de advocaat van Bart Vertenten. Raskin loopt hiermee veel schade op, zo weten insiders.

"Dit is een zeer zware blamage voor hem", laat één van de strafpleiters weten aan Het Laatste Nieuws. "Zijn carrière zal hierdoor getekend worden. Hij is eerst de hemel in geprezen als de nieuwe Bellemans, maar nu blijkt hij Kabouter Flop'', klinkt het hard.

Volgens de strafpleiter had Raskin deze pijnlijke nederlaag zelf kunnen voorkomen. ''Hij had veel eerder en beter moeten inschatten dat zijn functie bij de voetbalbond zijn functioneren in vraag kon stellen." Het gerecht verwacht voorlopig echter nog geen grote gevolgen voor het onderzoek. "Het is niet fijn als er van onderzoeksrechter gewisseld moet worden, maar een drama is dit voorlopig zeker niet'', klinkt het in een reactie.

Lees ook: Woedende Vandenbempt: "Altijd zeer goed om aandacht af te leiden van de kern"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws