Woedende Vandenbempt: Altijd zeer goed om aandacht af te leiden van de kern

Woedende Vandenbempt: "Altijd zeer goed om aandacht af te leiden van de kern"

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 22:23ma 12-11-2018 om 22:23

Een nieuwe wending in het fraudedossier rond het Belgische voetbal. Onderzoeksrechter Joris Raskin moet worden vervangen omdat er sprake zou kunnen zijn van belangenvermenging. Peter Vandenbempt vindt dat de waanzin voorbij.

"Als een andere onderzoeksrechter het kan overnemen, is het probleem nog beperkt", opent de journalist bij Sporza. "Als de heer Rieder een volgende stap zet en ook alle onderzoeksdaden nietig laat verklaren, kan het onderzoek de prullenmand in. Dat zou zeer goed nieuws zijn voor iedereen die graag wil dat het snel vergeten is, dat er niets van komt en de voetbalwereld kan blijven bestaan zoals zij heeft bestaan. Zelf vind ik het een catastrofe", is hij duidelijk ontgoocheld.

"Dat is de specialiteit van advocaten natuurlijk. Ik ben nog nooit aangesproken door een voetbalsupporter over de belangenvermenging van een onderzoeksrechter. Wel vraagt men mij: wie heeft wat gedaan? Hebben scheidsrechters wedstrijden gemanipuleerd? Heeft KV Mechelen een poging gedaan om de competitie te vervalsen? Dáár is de publieke opinie mee bezig", windt Vandenbempt zich op.

Advocaat van de duivel
Vandenbempt trekt het besluit ook in twijfel. "Ik heb daar over gepraat met juristen en die zagen daar geen graten in. Maar ik leg me neer bij het vonnis van de rechtbank. Het is altijd een zeer goed idee om de aandacht af te leiden van de kern van de zaak als die verkeerd is. De kern van de zaak is: wat is er gebeurd met ons Belgisch voetbal? Daar heeft de heer Rieder natuurlijk geen boodschap aan, want die zou wel eens vervelend kunnen zijn voor zijn cliënt."

"Dus kunnen we beter de aandacht daarvan afleiden en kijken of we de mensen die het onderzoek voeren, niet in diskrediet kunnen brengen. Dus: proficiat!", roept hij cynisch uit. "Die man doet zijn werk, maar ik ben blij dat het het mijne niet is. Ik vind het echt ongelooflijk. Bwa, ze doen maar. Er zijn er veel in het voetbal die het gerecht gangsters noemen. Een prul vinden zij dit, dus die zijn ook erg tevreden dat deze onderzoeksrechter wordt afgevoerd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws