Zulte Waregem met statement: 'Reactie op onjuiste berichtgeving in De Standaard'

Zulte Waregem met statement: 'Reactie op onjuiste berichtgeving in De Standaard'

Gepubliceerd: zaterdag 10 november 2018 om 13:33za 10-11-2018 om 13:33

De Standaard schreef zaterdag dat de FIFA onderzoekt of Belgische clubs spelers op de te jonge leeftijd naar ons land haalden. Ook de naam van Zulte Waregem viel. Essevee reageert nu officieel op de berichten en wil duidelijkheid scheppen.

'SV Zulte Waregem betreurt de onjuiste berichtgeving in het artikel "Ook onderzoeken naar Antwerpen, Zulte Waregem en Belgische Voetbalbond" (Maxie Eckert, De Standaard online), en wenst officieel te reageren', begint Essevee op de eigen website het betoog.

'Op vraag van hun moeder, wonende in België met haar drie zonen, heeft SV Zulte Waregem twee broers met de Amerikaanse nationaliteit - zijnde Joel en Daniel Tshiani - correct en volgens alle geldende regels aangesloten via de Belgische Voetbalbond zonder enige financiële tegemoetkoming of professionele overeenkomst', is Zulte Waregem duidelijk.

Tegemoetkomen aan het voetbalplezier
'Beide spelers waren actief in zowel de provinciale als elite reeksen. De club wou tegemoetkomen aan het voetbalplezier van deze twee jongens en hen verdere ontwikkelingskansen aanbieden. Inmiddels hebben beide jongens de club verlaten.'

Bij Essevee hebben ze geen weet van een onderzoek en benaderen ze dat ploeg in eer en geweten handelt. 'SV Zulte Waregem heeft geen weet van een lopende procedure tegen de club of de Belgische Voetbalbond inzake dit dossier en benadrukt dat de club geen cultuur en ambities heeft om internationale transfers van minderjarigen op te zetten.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws