Nederlandse politie heeft handen vol met Belgische 'fans': 'Acht aanhoudingen'

Nederlandse politie heeft handen vol met Belgische 'fans': 'Acht aanhoudingen'

Gepubliceerd: zaterdag 10 november 2018 om 12:56za 10-11-2018 om 12:56

De Nederlandse politie heeft vrijdagavond in Den Bosch acht Belgen aangehouden wegens ongeregeldheden rond het Eerste Divisie-duel tussen FC Den Bosch en FC Twente. Dat meldt NU.nl. Zo'n vijftig supporters uit Luik waren met de bus naar Nederlands Brabant gekomen.

Onze landgenoten waren echter niet in het bezit van een toegangsbewijs. Toen duidelijk werd dat ze het stadion niet in zouden komen, keerden ze zich tegen de politie. Ze gooiden onder meer met vuurwerk en rond het stadion werden meerdere vernielingen aangericht, aldus NU.nl.

Bivakmutsen en verdovende middelen
Na ingrijpen door de agenten verspreidde de groep zich buiten het stadionterrein. Later op de avond en vlak voor de terugreis naar België werd de bus ingesloten en naar het politiebureau begeleid. In de bus werden onder meer bivakmutsen en verdovende middelen aangetroffen. Zeven van de arrestanten worden nadrukkelijk met geweldpleging in verband gebracht.

De overige passagiers mochten weer naar België vertrekken. De Bossche recherche is een onderzoek begonnen. De verdachten worden gehoord en er worden camerabeelden bekeken. Mogelijk komen daardoor nog meer verdachten naar voren.

Overigens liet ook de FC Twente-aanhang zich van zijn slechtste kant zien in De Vliert. Zo'n twintig Enschedese fans zochten de confrontatie met supporters van de thuisploeg.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws