Leko neemt Openda in bescherming na gemiste kans: Niet kwaad op hem

Leko neemt Openda in bescherming na gemiste kans: "Niet kwaad op hem"

25-10-2018 08:18
4

Bij Club Brugge was jongeling Loïs Openda na het gelijkspel tegen AS Monaco even de schlemiel. De jonge spits kon in de allerlaatste minuut geen uitstekende kans verzilveren. De wedstrijd eindigde daardoor op een 1-1 gelijkspel.

Ook Ivan Leko beseft dat er meer inzat. "Kijk, op dit niveau moet je je kansen afmaken. De Champions League is de beste competitie in Europa. Je speelt tegen ploegen die individueel meer klasse hebben. Er is een verschil qua marktwaarde, maar ook qua kwaliteit van de trainer en qua club. Vandaar dat je een dosis geluk moet hebben en je momenten moet pakken", zegt Leko in Het Laatste Nieuws.

Openda besloot echter naast. "Het is al de tweede keer dat Openda zo'n mogelijkheid laat liggen - het was moeilijker om te missen dan om te scoren. Maar Openda is een beloftevolle speler. Hij moet nog groeien. Ik ben niet kwaad op hem", neemt Leko de jonge spits in bescherming.

Leko is alvast tevreden met het geleverde spel, maar niet met het resultaat. "Die 1 op 9 strookt niet met het voetbal dat we getoond hebben. We hebben al drie keer laten zien dat we in het kleine België kunnen voetballen", besluit hij.