Rode Duivel dit keer niet opgeroepen door Martinez: ''Snel van mij afgezet''

Rode Duivel dit keer niet opgeroepen door Martinez: ''Snel van mij afgezet''

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 13:00zo 21-10-2018 om 13:00

Birger Verstraete was in september dé meest verrassende naam in de selectie van de Rode Duivels. De middenvelder van Gent werd een maand na zijn debuut niet opgroepen voor de interlands tegen Zwitserland (2-1) en Nederland (1-1). Verstraete had daar begrip voor. 

"Dat heb ik redelijk snel van mij af kunnen zetten'', laat Verstraete weten aan Het Laatste Nieuws. Hij zoekt de oorzaak vooral bij zichzelf en de mindere periode van zijn club. ''We zaten niet in de beste flow met de ploeg, zelf kon ik ook beter. Daarom heb ik daar ook niet zolang mee ingezeten'', klinkt het.

Doordat hij ditmaal geen verplichtingen had bij de nationale ploeg, kreeg Verstraete uitgebreid de kans om zijn nieuwe coach Jess Thorup al beter te leren kennen. De eerste indrukken zijn goed. ''Er was echt scherpte op training. De nieuwe coach heeft al onze matchen gezien, hij wist wat er moest veranderen. Daar hebben we ook op getraind. De nieuwe coach is ook open over alles, je kan ermee praten. De groep heeft vertrouwen in hem."

Plaats een reactie

zondag 21 oktober 2018 om 13:53
Verwacht de journalist een vaste plaats ofwat?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws