Geen liefhebbers van Vormer, maar wel van Danjuma: 'Een eigenwijs jong'

Geen liefhebbers van Vormer, maar wel van Danjuma: 'Een eigenwijs jong'

20-10-2018 11:02
7

Toen Ruud Vormer speelde voor Oranje, kreeg de middenvelder heel wat kritiek over zich heen van de mannen van Voetbal Inside. Nu zijn ploegmaat van Club Brugge Arnaut – Danjuma – Groeneveld de Nederlandse kleuren verdedigt, klinkt er een heel ander geluid aan tafel.

Danjuma maakte zijn debuut tegen Duitsland als invaller. Tegen de Rode Duivels mocht hij starten en zette hij de 1-1 eindstand op het bord. "Het is ongelooflijk dat de hele Nederlandse top scout over de hele wereld, maar Groeneveld bij NEC niet hebben gezien", aldus Johan Derksen. "Hij schijnt goed te kunnen voetballen, maar dat heeft geen club in Nederland gezien. NEC heeft natuurlijk gecasht."

René van der Gijp: "Zijn doelpunt tegen de Rode Duivels was waanzinnig. Het was echt knap." Valentijn Driessen pikt in. "Bij Club Brugge doet hij het echt goed. Vorig seizoen nog in de Nederlandse Tweede Klasse, nu scoren in de Champions League."

Derksen ging verder: "Het is nog een eigenwijs jochie." Uiteindelijk besloot Driessen: "Het is een speler als ie aan de bal komt, denk je er gaat iets gebeuren. In Nederland hebben we lang spelers gehad, die dat niet konden."