Koeman waarschuwt Belgen: Zo'n spelers heb je niet iedere vijf jaar

Koeman waarschuwt Belgen: "Zo'n spelers heb je niet iedere vijf jaar"

15-10-2018 21:15
5

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman heeft een persconferentie gegeven voor de clash met België. Hij had het daar over de sterke generatie bij de Rode Duivels en maakt duidelijk dat de fans er volop moeten van genieten.

Koeman weet dat de bezoekers starten als underdog. "We spelen tegen de nummer één van de wereld, een geweldig elftal. Ze spelen nu al een aantal jaar hetzelfde systeem en op het WK hebben ze getoond dat ze dat goed doen", staat te lezen op Sporza.

"Het wordt een ongelofelijk moeilijke wedstrijd, al hebben we tegen Frankrijk en Duitsland getoond dat we sommige delen van een wedstrijd heel goed kunnen voetballen. Enkel de foutjes moeten minder."

De Belgische toppers gaan echter niet eeuwig meegaan. "Onze laatste zege tegen België dateert van 1997. Dat geeft alleen maar aan wat voor een geweldige generatie spelers België heeft. Als deze generatie stopt, denk ik niet dat er een nieuwe Hazard, Lukaku, Dembélé, Vertonghen of De Bruyne klaar staan. Dit soort spelers komt er niet iedere vijf jaar, dus geniet er nog even van."