Mbappé geeft WK-premie aan goed doel: Ik verdien genoeg geld, meer dan genoeg

Mbappé geeft WK-premie aan goed doel: "Ik verdien genoeg geld, meer dan genoeg"

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 14:11vr 12-10-2018 om 14:11

Kylian Mbappé besloot na het winnen van het WK 2018 met Frankrijk zijn winstpremie te doneren aan het goede doel. De aanvaller van Paris Saint-Germain ziet dat als iets normaals en laat in gesprek met Time Magazine weten dat er mensen zijn die het geld harder nodig hebben dan hij.

"Ik hoefde niet betaald te worden, ik was erbij om de kleuren van Frankrijk te vertegenwoordigen", aldus Mbappé, die op de voorpagina van het belangrijke Amerikaanse tijdschrift prijkt. "Ik denk dat het belangrijk is om de mensen te helpen die het geld goed kunnen gebruiken. Voor voetballers is het bieden van een helpende hand aan die mensen geen grote moeite."

Mbappé doneerde het geld aan Premiers de Cordée, een stichting die gehandicapte kinderen helpt te kunnen sporten. "Ik verdien genoeg geld, meer dan genoeg. Het verandert mijn leven niet, maar wel het leven van hen. Ik wil die kinderen laten zien dat ze kunnen sporten, net zoals anderen."

Plaats een reactie

9000 +456
vrijdag 12 oktober 2018 om 14:13
Mooie zaak. Maar mooier is het nog als je er subtiel over bent. Dat komt meteen ook een pak oprechter over.
Vind ik leuk
Geertvdd +3953
vrijdag 12 oktober 2018 om 14:23
Maar door het openbaar te maken trekt hij misschien nog anderen over de schreef.
Bijkomend krijgt die organisatie nu nog wat persaandacht, wat altijd onbetaalbaar is
Hoe oud is die gast? 19 of zo? Zo jong en zet nu al heel wat mensen van dubbel zijn leeftijd in hun hemd. Knap!
Vind ik leuk
9000 +456
vrijdag 12 oktober 2018 om 14:39
Daar volg ik u volledig in. Had me dit ook al bedacht, maar wou vooral toespellen op een mogelijk minder kantje, zijnde om toch een aaike te krijgen en likes. Wie dit doet met de juiste instelling zonder eigen voordeel, mag je inderdaad een held noemen. Maar het is wellicht een dun boordje.
Vind ik leuk
Geertvdd +3953
vrijdag 12 oktober 2018 om 15:57
Klopt uiteraard. Ronaldo geeft bvb regelmatig een truitje aan een gehandicapt kindje, maar altijd is daar toevallig een camera bij.
Nu ja, het alternatief is dan dat er geen truitje gegeven wordt hé 😁
Nu, voor Mbappé, als je het volledige intervieuw leest, dan lijkt het op mij in elk geval met de beste bedoelingen gedaan. Of dat, of zijn manager is onvoorstelbaar goed in zijn job. En er blijft uiteraard ook de input van de journalist die door 2 woorden van volgorde te wisselen van een hero een zero kan maken. En omgekeerd.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws